Tuesday, May 17, 2011

pahlawan saudagar

assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh 
dan salam 1 malaysia
pada malam ini setelah puas aku pulang dari makan bersama keluarga
alhamdulillah, tetiba teringat time lepak smalam dgn member2
terborak pasal kartun dash yonkuro,
dash yonkuro!!!
 kartun legend tu, 
member aku kata dia try cari kereta tamiya ni ,
tapi x sgka dlu mcm besar..
rupanya alahai comelnya..kecik je kereta tu..

tapi mmg dash yonkuro menjadi kegilaan budak2 dlu
aku sendiri akui aku ade 4biji rasanya kereta tamiya,
kereta pertama yang aku pakai adalah shooting star,
shooting star

patu aku pakai proto emperor, kereta yang orang jahat guna..
then lagi 2 kereta cikai.
proto emperor
 tapi series beb aku cukup sayang dengan shooting star aku..

jaga bai, balik sekolah kebangsaan change parade(tukar baju dalam masa yang sepantas mungkin)
then amek shooting star aku, g main kat umah jiran aku.
time tu dia ade track kat umah dia,,,
kalo dapat litar panjang ni.memg prepare abes

kadang2 try racing gak kat tmpat2 yang menwarkan trek.
haha,mmg best..
smpai sanggup modify enjin,
tapi aku x de la nak modify enjin..bajet x de.
kalo rasanya dlu aku da amek mekanikal
rasanya segala aerodynamic aku apply kat kereta tu..enjin lak,
amek yang superb nyer..
haha..kenangan bersama dash yonkuro,..
aikut hati aku nak je cari balik kereta ni.nk kumpul wat koleksi bg cucu aku main
time tu mungkin rc da tahap guna jari je kot..
apa pun aku ade video pasal dash yonkuro kalo korang nak tngok..

enjoy!!!


salam
~~~akmal harith~~~

*better citer pasal 1 kartun je kan?...lama ko x on ym?...haha

6 comments:

  1. best,mmg nostalgia la bende ni
    skrg susah nk cari doh
    sapa pulak yg tak on ym? haha

    ReplyDelete
  2. haha...mungkin on9 selalu invi kot, yela nak wat cmana kan...

    ReplyDelete
  3. ni ke post pasal aku? haha!

    mal, ko survey kat KL, ad jumpa lagi x model emperor tu? serius ak nak beli! =D

    ReplyDelete
  4. ade2...member aku jumpa model dash yonkuro kat shah alam..ni jap g aku nk g try survey,kalau murah lg macam dlu..angkat kot 1..haha.ko g la mid valley...

    ReplyDelete
  5. alrite. bleh je. gaji mggu dpan kan? heheh

    ReplyDelete
  6. makhluk tuhan plg comelMay 18, 2011 at 3:17 AM

    aku plg benci bile wan bukak cter nih..haha..

    nk kaut sume subjek masuk lam otak pon x sempat.nk ber on9 bagai.arghh.

    semalam aku on9 je.sape soh x hye2 kat kite.kan dah rugi.hahaha.besnyer makan2 ngan bapak.T_T

    SLMT MENGHABISKAN CUTI~!DOAKAN AKU EXAM!

    ReplyDelete